NEDERLANDS SUCCES OP MIPCOM MARKT CANNES MET PRINSES ARABELLA

14th October 2021

De animatieserie PRINSES ARABELLA, gebaseerd op Mylo Freeman’s prentenboekenreeks Prinses Arabella, is de winnaar van de MIPJunior Project Pitch 2021. 

MIPJunior is de toonaangevende markt voor kinderprogrammering, en onderdeel van MIPCOM, ’s werelds grootste entertainment markt, die jaarlijks in Cannes wordt gehouden.

Het temperamentvolle prinsesje Arabella werd door de MIPJunior jury verkozen uit 119 aanmeldingen uit 41 landen tot winnende pitch. Deze unieke pitchmogelijkheid biedt de winnaar de kans om zijn project te etaleren voor de belangrijkste wereldwijde kids content besluitvormers die zich elk jaar in Cannes verzamelen.

De serie laat zien hoe een kleine prinses de regels aan haar vrolijke, koninklijke laarsjes lapt en juist daardoor verrassende situaties en oplossingen mogelijk maakt, zowel voor zichzelf als voor de volwassenen om haar heen. Want wie zijn hart volgt in plaats van zijn hoofd krijgt nieuwe inzichten.

PRINSES ARABELLA wordt door Patrick Chin (DR. PANDA) geregisseerd, door Maureen Versprille (TOEN MIJN VADER EEN STRUIK WERD) en Esther Duysker (BULADÓ) geschreven en door Phanta Animation en BosBros samen ontwikkeld en geproduceerd.