PHANTA ANIMATION KOOPT FILMRECHTEN PRINSES ARABELLA

03rd May 2021

Het temperamentvolle prinsesje Arabella uit de prentenboeken van Mylo Freeman krijgt haar eigen animatieserie. Mylo Freeman heeft de rechten van de prentenboeken over Prinses Arabella, die zij schreef en tekende, verkocht. 

Phanta Animation ontwikkelt nu samen met filmproducent BosBros een animatieserie voor 4 tot 7-jarigen gebaseerd op deze prentenboeken. Maureen Versprille (TOEN MIJN VADER EEN STRUIK WERD) is een van de schrijvers en Patrick Chin (DR. PANDA) neemt de regie voor zijn rekening.

Over Prinses Arabella 

Prinses Arabella gaat over een zesjarig temperamentvol prinsesje met een bruine huid dat samen met haar ouders, haar hondje Ziggy, oma Omi en twee lakeien in een groot paleis woont. Dat paleis staat in een land waar alleen maar koninklijke mensen wonen. 

Een aantal jaren geleden vertelde iemand aan Mylo een verhaal over een kleine Surinaams meisje. Zij kreeg de rol van prinses toegewezen in een schooltoneelstuk, maar weigerde de rol. 'Er bestaan toch helemaal geen zwarte prinsesjes?', was haar antwoord. Nadat Mylo dit verhaal hoorde, besloot zij hier meteen iets mee te doen. Er moest een prentenboek komen over een zwart prinsesje! Dat werd prinses Arabella , een donker prinsje met een sterke wil. 

In 2006 bracht Mylo Freeman het boek ‘Prinses Arabella is jarig’ uit. Vele boeken volgde en inmiddels zijn de prentenboeken wereldwijd al meer dan 70.000 exemplaren verkocht.