Buddy wint OUTtv Publieksprijs tijdens Holebikort

18th November 2016

Afgelopen week won de korte film Buddy van regisseur Niels Bourgonje en producent Edwin Goldman tijdens de openingsavond van het Holebikort Filmfestival in Leuven de OUTtv Publieksprijs. De prijs werd uitgereikt door Marc Putman (CEO van OUTtv) aan Edwin Goldman.

Het publiek in Nederland en België kon hun stem uitbrengen op elf internationale korte films die voorafgaand aan het festival door OUTtv werden uitgezonden.

Sinds de première in maart is Buddy geselecteerd voor tientallen internationale filmfestivals, waardonder het Oscarkwalificerende Palm Springs Short Fest en won de film de Jury Award voor Best Men’s International Short op het North Carolina Gay & Lesbian Film Festival. Ook was de film als voorfilm te zien in de Nederlandse bioscopen als onderdeel van het Gay & Lesbian Summer Film Festival.

Edwin is met zijn bedrijf Goldman Film onderdeel van Phanta&CO, dat opkomende getalenteerde producenten bij de start van hun eigen bedrijf steunt onder begeleiding van Phanta Film.

OUTtv is de enige gay lifestylezender van de Benelux en Zweden zal in 2017 ook in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Zuid-Afrika beschikbaar zijn.