NEDERLANDSE PREMIERE FRAMBOZEN MET MOSTERD OP CINEKID

12th October 2021

De Duitse familiefilm Frambozen met Mosterd beleeft zaterdag 16 oktober zijn Nederlandse première op het Cinekid Festival! Vijf jaar eerder kreeg de film op Cinekid nog een Special Mention van de jury van de Eurimages Co-Production Development Award. Bij de première zullen hoofdrolspeelster Leni Deschner en regisseur Ruth Olshan aanwezig zijn.

Als dochter van een begrafenisondernemer is de dood niets bijzonders voor Meeri. Haar eigen moeder is ook dood en ze stopt stiekem briefjes voor haar in de kisten van de overledenen. Als haar vader een nieuwe vriendin krijgt kan Meeri daar maar niet aan wennen en dan is ze ook nog eens verliefd op Rocco – zo verliefd dat ze letterlijk wegvliegt.

De film is ook nog te zien op zondag 17 oktober. Kaarten zijn nu nog verkrijgbaar via https://cinekid.nl/nl/festival/programma-2021/591/frambozen-met-mosterd

De film, ook wel bekend onder de Duitse titel Himbeeren mit Senf, is een productie van Zischlermann Filmproduktion in co-productie met Phanta Film, BosBros, Amour Fou Luxembourg (LU), Neos Film (DE) en Turnus Film (CH).