SANNE VOGEL SPEELT DE HOOFDROL IN DE NIEUWE BIOSCOOPFILM ‘FOODIES’

27th September 2021

Foodies is een eigentijdse romantische komedie die met humor inspeelt op het huidige tijdperk van social media, met in de hoofdrollen Sanne Vogel, die een populaire foodblogger speelt, Sinan Eroglu, Sanne Langelaar en Holly Mae Brood. De sterrencast bestaat daarnaast uit o.a. Ilse Warringa, Roué Verveer, Loek Peters, Anneke Blok en Erik van Muiswinkel. De film gaat over thema’s als de druk van social media, de zoektocht naar ware liefde en het lef hebben om dicht bij jezelf te blijven staan. De opnames zullen aanstaande maandag van start gaan en de film zal voorjaar 2022 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Het verhaal
Sam (32) is een populaire foodblogger die al van kinds af aan de droom heeft om een eigen kookboek te schrijven. Wanneer zij per ongeluk een negatieve recensie schrijft over het restaurant van de jonge gepassioneerde chef waar ze net voor gevallen is, werkt ze zichzelf steeds verder in de problemen. Door de druk van buitenaf en de invloed van de zogenaamd perfecte social media wereld, komen niet alleen haar carrière en haar levenslange droom op het spel te staan, maar ook haar kans op een relatie waarin ze écht zichzelf kan zijn.

Makers
De film wordt geregisseerd door Mannin de Wildt die eerder succesvolle series als Rozengeur en Wodka Lime en Lotte heeft geregisseerd en geproduceerd door Phanta Film (Mi Vida) en Goldman Film (Vals). Het scenario is geschreven door Floor van Lissa (Poesjes) met een scenariobijdrage van Richard Kemper (Huisvrouwen Bestaan Niet) en Jeroen Margry (De Club van Lelijke Kinderen). Foodies wordt voorjaar 2022 door distributeur WW Entertainment in de bioscoop gebracht.