OPNAMES SPEELFILM RITUEEL GESTART

05th March 2021

De opnames van RITUEEL, Hans Herbots’ nieuwe speelfilm, zijn maandag van start gegaan in Tervuren. De hoofdrollen worden vertolkt door Marie Vinck en Geert Van Rampelberg. Het scenario werd geschreven door Carl Joos. RITUEEL wordt geproduceerd door Peter Bouckaert voor Eyeworks Film & TV Drama, in coproductie met Phanta Film, Atlas Film (DE) en VTM.

Zeven jaar na DE BEHANDELING kiest Hans Herbots opnieuw voor een verfilming van een internationale bestseller van misdaadschrijfster Mo Hayder. Carl Joos, die eerder al de scenario’s schreef voor onder meer DE ZAAK ALZHEIMER, DE BEHANDELING en HET TWEEDE GELAAT, bewerkte het boek tot een heftige en spannende thriller.

Het verhaal van Ritueel gaat over Kiki, een duikster gespecialiseerd in forensisch duiken en het bergen van lijken. Ze heeft hard moeten knokken voor het respect van het kleine team macho’s dat ze leidt. Wanneer Kiki een afgehakte hand opvist uit een Brussels kanaal, komt ze in aanraking met hoofdinspecteur Nick Cafmeyer. De hand blijkt levend afgezaagd.

Nick zoekt het in een afrekening in het drugsmilieu, maar Kiki heeft, vanuit haar achtergrond, een heel andere kijk op de zaak. Ze wordt meegezogen in een kolkende reeks gebeurtenissen waar ze niet ongeschonden kan uitkomen.

De film kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en Flanders Image, Screen Flanders, Screen Brussels, Streamz, Telenet, de Production Incentive van het Nederlandse Filmfonds en de Belgische tax shelter voor filmfinanciering, en in samenwerking met SCIO Productions en Kinepolis Film Distribution (KFD).

RITUEEL wordt in het voorjaar 2022 in de bioscoopzalen verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD). De internationale rechten van de film zijn opgepikt door BE FOR FILM die ook DE BEHANDELING aan diverse landen verkocht.

Bekijk de eerste setbeelden van RITUEEL hier:

https://www.facebook.com/ritueeldefilm