SPAANSE TOP ACTRICE TEGENSPEELSTER LOES LUCA IN MI VIDA

28th May 2018

De gerenommeerde Spaanse actrice Elvira Mínguez (Todos lo saben, Che: Part One) wordt de tegenspeelster van Loes Luca in de speelfilm Mi Vida. Elvira Mínguez’ recentste film Todos lo saben (Regie: Asghar Farhadi), met Penelope Cruz en Javier Bardem, opende dit jaar het Cannes Filmfestival in de competitie en was genomineerd voor de Palme d'Or.

In Mi Vida speelt Loes Luca de onlangs gepensioneerde kapster Lou Welter, wier leven een drastische wending krijgt tijdens een taalcursus in Spanje. Mínguez zal, in deze ‘coming of old age’ film, te zien zijn als haar lerares Spaans. Het scenario van Roos Ouwehand is speciaal geschreven voor Loes. De regie van de ontroerende speelfilm Mi Vida is in handen van Norbert ter Hall.

Andere rollen zijn weggelegd voor Anniek Pheifer, Mark Kraan en Loïc Bellemans, zij spelen respectievelijk de dochter en zoon van Lou Welter (Loes Luca) en een van haar medestudenten Spaans. De Spaanse acteur Fermí Reixach speelt de rol van José Cruz. De opnames zijn vandaag van start gegaan en vinden grotendeels plaats in Zuid-Spanje. Mi Vida zal in 2019 te zien zijn in de bioscopen en wordt uitgebracht door Paradiso Filmed Entertainment.

De speelfilm Mi Vida gaat over dromen. Dromen die we hebben afgedaan als ‘onhaalbaar’ of ‘onrealistisch’. Of die we zijn kwijtgeraakt in de maalstroom van het dagelijks leven: ’Ergens tussen de boodschappen, de afwas en de administratie’.