PHANTA BASTA! KOOPT FILMRECHTEN VAN JOZUA DOUGLAS’ KINDERBOEKENSERIE COSTA BANANA

04th June 2020

De gruwelijke generaal, De ongelooflijke Ravi Ravioli en Operatie Pisang, de drie populaire kinderboeken in de Costa Banana-serie van Jozua Douglas, worden verfilmd. Namens Uitgeverij De Fontein Jeugd verkocht Shared Stories de filmrechten aan Phanta Basta!.

Jozua Douglas liet in een reactie weten: “Phanta Basta is een geweldige producent die zich heeft bewezen met tal van prachtige films. Toen ik van hun plannen hoorde, was ik meteen enthousiast. Ik voel me zeer vereerd dat zij met de Costa Banana-boeken aan de slag gaan.”

Producent Harro van Staverden van Phanta Basta! vertelt: “Het kon natuurlijk niet uitblijven: president Pablo krijgt zijn eigen tv-serie. Maar net zoals in de boeken zijn de echte hoofdrollen weggelegd voor zijn slimme dochter Rosa en zijn ondernemende zoon Fico. De boeken vragen simpelweg om een verfilming: humoristisch, fantasierijk en vol inspiratie voor kinderen en volwassenen van nu. We kunnen niet wachten om de verhalen nog meer tot leven te brengen en een nieuwe dimensie toe te voegen aan het werk van Jozua Douglas.” 

Uitgeverij De Fontein is heel trots. Redacteur Maartje Beukers reageerde op het nieuws: “De boeken van Jozua zitten boordevol humor en avontuur en zijn mooi beeldend geschreven. Ze zijn ongekend populair. Ik weet zeker dat veel kinderen blij zullen zijn dat Costa Banana straks ook op het scherm te zien is!”

 

Over Costa Banana
De serie gaat over de knotsgekke president Pablo Fernando, die in zijn eentje de baas is in het kleine landje Costa Banana en allerlei vreemde wetten verzint, en over zijn kinderen Rosa en Fico. 

De eerste twee delen (De gruwelijke generaal, 2015 en De ongelooflijke Ravi Ravioli, 2016) wonnen de Pluim van de Kinderjury en werden genomineerd voor Kinderboek van het jaar door De Wereld Draait Door. Maar de grootste bekendheid verwierf de Costa Banana-serie dankzij het vierde deel: het Kinderboekenweekgeschenk De eilandenruzie dat Jozua in 2018 schreef. In september 2019 verschijnt deel 5: Ufo-alarm.

Over Jozua Douglas
Jozua Douglas (1977) schreef 27 kinderboeken, met vertalingen in 12 landen. In 2018 schreef hij het Kinderboekenweekgeschenk De eilandenruzie. Kijk voor een overzicht op www.jozuadouglas.com. In Costa Banana zijn Jozua’s boeken verboden.
 

comments powered by Disqus