COSTA BANANA

TV serie (2022), 26x25’, NL, jeugd, kleur, Nederlands gesproken
  • Gebaseerd op: de boekenreeks van Jozua Douglas
  • Scenario: Alieke van Saarloos, Sia Hermanides
  • Regie: Alieke van Saarloos, Sia Hermanides
  • Producent: Phanta Basta!

Wat als je de dochter van de President bent, je in het Witte Paleis woont, en nooit hoeft te vechten voor een concertkaartje van Beyoncé? Terwijl jij in je jacuzzi aan een milkshake lurkt, wordt er boven je besloten over oorlog en vrede, verboden broccoli en verplichte bananentaarten.

Dit is het leven van Rosa. Maar helaas gaat haar leven niet louter over rozen. Haar vader is misschien wel de baas van Costa Banana, een klein tropisch eilandje, maar Rosa vindt hem vooral een dictator. Daar is hij het absoluut niet mee eens: Pablo Fernando noemt zichzelf liever El Presidente.

Als Rosa president zou worden, zou ze het allemaal een stuk eerlijker aanpakken. Maar daar kan ze wel naar fluiten, want haar vader vindt meisjes niet geschikt voor het presidentschap. Voor Pablo Fernando is Rosa’s broertje Fico de gedoodverfde opvolger. Rosa is vastberaden haar vader te tonen dat ook zij een Grote Geniale Leider kan zijn, maar dan met meer vrijheid, gelijkheid en zusterschap!

De Costa Banana serie is gebaseerd op de eerste drie delen van populaire boekenreeks van Jozua Douglas: De Gruwelijke Generaal, De Ongelooflijke Ravi Ravioli en Operatie Pisang.