PHANTA FILM

PHANTA FILM produceert speelfilms, documentaires, (drama-)series en korte films. Onze focus ligt bij de productie van internationale speelfilms, bij voorkeur met een sterke cinematografische handtekening. We werken graag aan films die reizen door de menselijke geest, met verhalen die onze ogen openen voor nieuwe werelden en ervaringen. Phanta Film werkt met opkomend en ervaren talent, vaak in combinatie. Creativiteit speelt niet alleen bij de ontwikkeling en productie van een film een grote rol, maar ook in de financiering van een project. Phanta Film is altijd op zoek naar nieuwe manieren om een film tot stand te brengen en schuwt het experiment niet.

In 2019 gaat de speelfilm MI VIDA met Loes Luca en Elvira Mínguez (TODOS LO SABEN) in première. De internationale coproducties HELLHOLE en GHOST TROPIC van Bas Devos gingen respectievelijk in première tijdens de Berlinale en het Cannes Film Festival in de secties Panorama en Quinzaines des Réalisateurs.

Het bedrijf heeft een internationaal netwerk opgebouwd en coproduceerde tot op heden met België, Duitsland, Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Turkije, Hongarije, Bulgarije en de VS.

' 2 UUR IN JE BIOSCOOPSTOEL DOOR DE WERELD EN DE MENSELIJKE GEEST REIZEN, WAT IS ER MOOIER DAN DAT?' - Petra Goedings, producent