Phanta & CO

PHANTA & CO

In 2009 startte Phanta Film met een nieuw initiatief, Phanta & Co , een uniek business model, met een mix van opkomend talent en ervaren experts, zakelijk en creatief talent. PHANTA & CO ondersteunt opkomende getalenteerde producenten bij de start van hun eigen bedrijf onder begeleiding van Phanta Film en werkt tevens samen met ervaren producenten.

De eerste samenwerking begon met producent Keren Cogan die in 2009 haar bedrijf Keren Cogan Films oprichtte. Cogans eerste speelfilm TUSSEN 10 EN 12 van schrijver/regisseur Peter Hoogendoorn ging in premiere in de competitie van Venice Days in 2014. In 2011 kwam er een tweede getalenteerde producent bij, Edwin Goldman met zijn bedrijf Goldman Film. Goldmans eerste speelfilm VALS naar de gelijknamige tiener thriller van schrijfster Mel Wallis de Vries onder regie van Dennis Bots ging in 2018 in première.

PHANTA & CO is uitgegroeid tot een gespecialiseerd collectief van vijf producenten. PHANTA BASTA! richt zich op jeugd- en familiefilms, dramaseries en live-uitzendingen; het recent opgerichte PHANTA ANIMATION produceert animatieseries en -films; GOLDMAN FILM heeft diverse genrefilms en series in zijn line-up, terwijl PHANTA FILM zelf zich richt op internationale arthouse- en cross-overfilms en dramaseries en de creatieve, wettelijke en financiële basis voor het collectief biedt. Vanaf januari 2019 is het gerenommeerde productiebedrijf BOSBROS toegetreden tot de groep. Met de dramaserie PAPADAG 2 (nu in productie) is de samenwerking officieel van start gegaan.