MI VIDA

Speelfilm (2016), NL/SP, tragi-comedy, kleur, Nederlands & Spaans gesproken
  • Scenario: Roos Ouwehand
  • Regie: Norbert ter Hall
  • Cast: Loes Luca, Elvira Minguez, Anniek Pheifer, Mark Kraan, Loic Bellemans

 

DIT IS HET. DIT IS ONS MINI-TIMESLOT IN DE EEUWIGHEID, WAARIN WE HEEL EVEN DE KANS KRIJGEN OM TE ZINGEN EN DE STERREN TE ZIEN EN DE DINGEN TE DOEN DIE WE WILLEN DOEN.

OM TE LEVEN. 

De speelfilm MI VIDA gaat over dromen. Dromen die we af hebben gedaan als ‘onhaalbaar’ of ‘onrealistisch’. Of die we zijn zijn kwijtgeraakt in de maalstroom van het dagelijks leven: ’Ergens tussen de boodschappen, de afwas en de administratie’.

De Schiedamse Lou (Loes Luca)heeft haar hele leven hard gewerkt en gezorgd voor anderen. Nu is ze drieënzestig en besluit ze naar Spanje te vertrekken om een taalcursus te gaan volgen en na te denken over wat ze gaat doen met de rest van haar leven. In Andalusië sluit ze vriendschap met haar bijzondere docente Andrea en laait haar oude droom om naar Spanje te verhuizen in volle hevigheid op. Maar net als Lou de moed heeft verzameld om haar leven nog één keer drastisch om te gooien, stuit ze op grote tegenstand van haar volwassen kinderen.

‘HET IDEE DAT ‘COMING OF AGE’ IETS ÉÉNMALIGS IS DAT DE GRENS TUSSEN PUBERTEIT EN VOLWASSENHEID MARKEERT, IS EEN MISVERSTAND. ELKE OVERGANG VAN DE ENE LEVENSFASE NAAR DE ANDERE MOET BEVOCHTEN WORDEN EN KOMT MET NIEUWE ONTDEKKINGEN EN INZICHTEN.’ – Regisseur Norbert ter Hall

 

With the support of the Creative Europe Programme – MEDIA of the European Union, Dutch Film Fund, CoBo Fund, broadcaster Max